Om oss

Faarlund B&B

Faarlundsgutua 41, 2848 Skreia

Tlf. +47 917 49 544

Faarlund B&B holder til i den totalrenoverte hovedbygningen på Faarlund Østre, i Faarlundsgutua 41 på Bilitt. Bygningen som er den yngste hovedbygningen på gården, ble oppført i 1840-åra og ferdigstilt i 1849.

Gården har en rik historie som fører oss helt tilbake til yngre jernalder da Furilundyr, som garden da het, var vikingesete. En fredet gravhaug, Pepperhaugen, ligger på et av de store jordene som tilhørte garden fram til 1990. Faarlund østre er én av tre Faarlundsgarder, som opprinnelig var samlet under ett «sete». Gårdene ble etter hvert skilt fra hverandre og heter fortsatt Faarlund, men har individuelle eiere, Gården ble første gang nevnt i «bøkene» i 1373.


Faarlund Østre har vært i Egge-slekta siden 1916 da den ble kjøpt fra Helfred Spelsrud av Karis besteforeldre, Kjersti og John Egge, som «innvandret» til Østre Toten fra Røykenvika på Hadeland.

Det store huset har mange gamle kulturskatter, som vi har tatt vare på og verner om. Selv om bygningen er 170 år gammel har den alle moderne fasiliteteter på plass for gjester og besøkende.


HVEM er VI?


Vi er Kari Egge og Erik Bergh, vertskap for Faarlund B&B. Kari er født og oppvokst på Bilitt på Østre Toten, mens Erik hadde mesteparten av sin oppvekst på Gjøvik. Kari og Erik og barna har bodd rundt om i Norge og i utlandet i mange år, men vendte i 2016 tilbake til og bosatte seg på Toten da vi fikk anledning til å overta Karis barndomshjem på Faarlund Østre som nå rommer Faarlund B&B. Vi tar dessverre helst ikke imot hund, da vi har en selv.Kari er utdannet hustellærer på Statens Lærerskole i husstell, Stabekk, og har i tillegg lederutdanning fra York universitetet i UK. Hun har en mangfoldig yrkeserfaring fra det offentlige, norske frivillige organisasjoner og FN, hvor hun jobbet sammenhengende i nesten 20 år. Erik har studert data og IT og jobbet mange år i private, norske firmaer, og i norske og utenlandske firmaer og organisasjoner i flere utviklingsland. Vi snakker flere europeiske språk.

3

ROM

6

SENGEPLASSER

GRATIS

WI-FI

HJEMMELAGET FROKOST

Her er vi


Vi gleder oss til å møte dere og skjemme dere bort.

Kari Egge

Eier og driver

Erik Bergh

Eier og driver

For booking


Ring:    +47-917 49 544


Epost:  faarlundbandb2017@gmail.com